Pzt, Eki

Küsurat Yayınları’nda çalışan Ayşe Gülen Eyi dün bir twit atarak, yayınevinin kurucusu ve yazar Burak Aksak’ın sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını duyurdu. Burak Aksak ise yaptığı açıklamada sadece sesini yükselttiğini ifade etti.

Görüştüğümüz, Ayşe Gülen Eyi’nin anlatımları yayıncılık dünyasındaki stajyer sömürüsünün boyutlarını da ortaya çıkardı. Eyi, stajyer olarak Küsurat Yayınları’nda 4 ay boyunca kabul edilemeyecek kadar düşük bir ücretle çalıştırılmakta, stajyer olarak kitap üretme gibi bir sorumluluğu olmamasına rağmen bunu yapmakta ve en önemlisi ortaya çıkarttığı eserin künyesinde, eser üzerindeki haklarını koruyacak şekilde adının yer alması talebine itiraz edilmekte ve bu nedenle mobinge maruz kalmaktadır.

Yayınevlerinde yaşanan kültür emekçisi sömürüsünün ve çalışanlara yönelik şiddet ve mobingin her zaman karşısında olduk. DİSK Basın-İş olarak bu olayın takipçisi olacağız.