Pzt, Eki

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin matbaası ve bürosu dün gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler ve Özel Harekat Güçleri tarafından basıldı, saat 03.00’e kadar süren aramaların ardından matbaanın sahibi Kasım Zengin, gazete imtiyaz sahibi İhsan Yaşar, matbaa çalışanları İrfan Kara, Kemal Daşdöğen, Mehmet Emin Sümeli, Erdoğan Zamur, Cemal Tunç, Musa Kaya, Kemal Kurt gözaltına alındı, matbaa mühürlendi.

Bu, Türkiye tarihinde özellikle baskı dönemlerinde yaşanan, OHAL’den sonra birçok muhalif medya kurumuna yönelen baskılar zincirinin bir parçasıdır, hedefi özgür basını susturmaktır ve basın özgürlüğü mücadelesinin uzun tarihi bu gibi uygulamaların hiçbir zaman başarılı olamadığını göstermiştir.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesine yapılan son baskınla ilgili teyit edilmiş bilgilere ulaşmak henüz mümkün olmadı. Baskına bir TMSF görevlisinin katıldığı biliniyor, gazetenin kapatıldığı ve gazeteyi çıkartan Engin Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti.’ne kayyum atandığıyla ilgili bilgiler olmakla birlikte TMSF’nin bu konuda bilgi vermeyi reddettiğini öğrendik.

DİSK Basın-İş olarak halkın haber alma özgürlüğünü, fikir özgürlüğünü ve basın özgürlüğünü sınırlayan, engelleyen her türlü girişime karşı olduğumuzu, gazete ve matbaada çalışan tüm emekçilerin haklarını savunacağımızı belirtiyor bir kez daha basın özgürlüğü mücadelesi kapatmalarla, el koymalarla davalar ve cezalarla engellenemez diyoruz.