Pz, Tem

DİSK Basın-İş olarak emekçilere yönelttiğimiz "Bir sendikanın sizce önceliği ne olmalı?" sorusuna verilen yanıtlar içerisinde ilk sırada hukuki destek talebi yer aldı. Emekçilerin diğer öncelikli talepleri ise 'Çalışanlar arası dayanışma', 'İş güvencesinin sağlanması' ve 'Ekonomik koşulların iyileştirilmesi' oldu.

Sorularımızı yanıtlayanlar çoğu herhangi bir sendika üyesi olmadığını belirtti. Hatta sendika dışındaki örgütlenmelerde de yer almadıklarını ifade ettiler. İş güvencesinin giderek ortadan kaldırıldığı, patronların yasaları dahi tanımayarak emekçilerin haklarını gasp ettiği bu ortamda ortaya çıkan önemli bir durum da çalışanların haklarını tam olarak bilmemesi.

Sorularımızı yanıtlayanların bir kısmının sendikamızla iletişime geçmek istemesi bize güç verdi. Verdikleri yanıtlar ile önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalara ışık tutacak dostlarımızı her zaman yanımızda görmek isteriz.

Son günlerde peş peşe kapanan gazeteler, uydu kirasını ödemeye para bulup çalışanına maaş ödemeyen patronlar, 'dijital yayıncılık" maskesi altında Basın İş Yasası'nın ortadan kaldırılmaya çalışılması, esnek çalışma, fazla mesai ücretlerinin gasp edilmesi, sağlıksız çalışma koşulları, telif haklarının yok sayılması ve daha bir çok uygulama bizlerin kaderi değil. Ya da başbakanın dediği gibi sömürü bizim fıtratımızda yok.

Tüm dostları sendikamıza üye olmaya, birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz. Bize 0212 533 77 19 nolu telefondan, iletisim@diskbasinis.org e-posta adresinden veya @disk_basin_is twitter adresinden ulaşabilirsiniz.

Tüm dostları sendikamıza üye olmaya, birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz. Bize 0212 533 77 19 nolu telefondan, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresinden veya @disk_basin_is twitter adresinden ulaşabilirsiniz.