Cu, Ağu

Halk TV'de yaşanan siyasi çekişmeleri ve onun emekçilere yansımasını bir süredir yakında izliyoruz. Adı 'Halk' olan ve emeğe saygı gösterdiği iddiasında bulunan bir kanalda yaşananlar kaçınılmaz olarak daha dikkat çekici. Öncelikle hatırlatalım, bizim için emekçiler ve patronlar var. Patronun siyasi kimliği bizi ilgilendirmez. Biz çalışanların yaşam ve çalışma koşullarına bakarız.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın televizyon ve radyolarında daha önce sendikal çalışma nedeniyle işten çıkartmalara tanık olmuştuk. O dönemde örgütlenmeyi yürüten sendikanın yetersiz kalması nedeniyle tasfiyeye göz yumuldu.

Halk TV ve radyo çalışanları bir kez daha sesini duyurmaya çalışıyor. İnsanca çalışma koşulları, eşit işe eşit ücret istiyorlar. Yani en doğal haklarını talep ediyorlar. Taleplerinin takipçisi olacağız, her zaman yanlarında olacağız.

Hatırlatıyoruz, çalışanlarının haklarını gasp edenlerin, sağda solda "Emek, demokrasi" nutukları atmasına izin vermeyiz. Halk TV işvereninin ve onun yanında yer alan yöneticilerin yaptıklarını her zaman hatırlatacağız.

Halk TV emekçileri, yalnız değilsiniz. DİSK Basın İş olarak her zaman yanınızda olacağız.