Pzt, Tem

Bağcılar’daki Demirören Yayın Holding binasında bir kantin çalışanı ve bir güvenlik görevlisi covid-19 pozitif teşhisiyle müşahedeye alındı. Her iki emekçi kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz. Yüzlerce çalışan çay, tost v.b ihtiyaçları için kantini kullanıyor, insan trafiğinin çok yoğun olduğu bir alan olması bulaşı ihtimalini de yükseltiyor. Buna rağmen sadece kantin bölümü kapatıldı. Yüzlerce gazeteci, teknik eleman, yönetici aynı binada hala çalışmaya devam ediyor.

Dünya çapınca yüzbinlerce kişiye bulaşan covid-19, pek çok ülkede hayatın durma noktasına gelmesine neden oldu. Ülkemizdeyse virüsle mücadele konusunda etkili bir stratejinin olmadığını, basın üzerinde kurulan yoğun karartma ile kamuoyuna bilinmesi istenen kadar bilginin verildiğine dair pek çok kaynaktan eleştiriler var. Hal böyleyken aynı gevşek tutumun medya sahiplerince de benimsendiği görülüyor.

Salgın hastalıkla mücadelede sağlık çalışanları en ön safta çarpışıyor. Büyük risk almalarına rağmen büyük fedakârlıkla görevlerini yapıyorlar. Hayatın devamını sağlayan birçok meslek grubu gibi gazeteciler de benzer bir risk altında. Gün içinde haber takibi için çok farklı yerlere girip çıkmak durumunda olan gazetecilerin de iyi korunması gerekiyor.

Haber merkezlerinde virüs salgınına karşı etkili bir önlem geliştiremeyen medya sahipleri gazetecileri bile isteye ölüme gönderiyor. Buradan Demirören Holding’i uyarıyoruz, olası kayıpların birinci sorumlusu siz olacaksınız. Derhal covid-19 pozitif görünen çalışma alanlarını steril hale getirin. Çalışanların bir araya gelmelerini ve riski çoğaltmalarını engelleyecek adımları hemen atın. Binanın tamamında karantina uygulayın.

Tüm medya sahiplerine sesleniyoruz
Çalışanların sağlık kontrolü için gerekli tedbirleri hemen alın. Olası enfekte durumlarda çalışanların her türlü yasal hakkı saklı kalacak koşullarda tedavi, dinlenme imkanı sunun. Yayınları yürütecek alternatif mekanları oluşturmaya bir an önce başlayın. Yoksa bu vebalin altından kalkamazsınız.
Demirören Medya Grubu’ndaki meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Virüs salgını söz konusu olduğunda, sağlıksız çalışma koşullarına itiraz etmek haktır. Sizleri bu hakkınızı kullanırken taleplerinizi ortaklaştırmaya, tüm emekçilerle birlikte dayanışmayla hareket etmeye çağırıyoruz. Birbirimizden güç alarak gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

DİSK Basın-İş Baro başkanlarının Ankara Kuğulu Park'taki eylemini takip etmek isteyen gazeteciler yine polis tarafından engelleni… https://t.co/yt11w3rSmJ
Perşembe, 09 Temmuz 2020 12:14
DİSK Basın-İş Hrant Dink Cinayeti Davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Duruşmayı DİSK Basın-İş ola… https://t.co/KurfTz67m7
Salı, 07 Temmuz 2020 08:32