Pzt, Tem

"Ceza İnfaz Paketi"'nin 13 Nisan gecesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası sendikamız bir basın açıklaması yaparak infaz paketini eleştirdi. Hapisteki gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

Türkiye bir kez daha bazı cezaların ortadan kaldırılmasına hazırlanıyor. TBMM'de kabul edilen bu düzenlemeye korona virüs salgını gerekçe gösterilse de hepimiz biliyoruz ki, bu düzenleme MHP'nin çetecilere seçim sözüydü.

Bu afların yabancısı değiliz, IŞİD çeteleri hapishaneden salınır, holdinglerin vergi borçları affedilir. Bunun yanısıra barış isteyen öğretmenler hapse atılır, davayı kazanan KHK'liler görevine iade edilmez. Bu Türkiye'nin gerçeği. Biliyoruz ki bu adalet değil.

Bu nedenle kim içeride kalsın kim dışarıya çıksın diye tartışmayı doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin öncelikle adalete ihtiyacı var. Yalnızca gazetecilik yaptıkları için hapiste olanların dışarı çıkmasını değil aynı zamanda gazetecilik yapanların hapse girmemesini savunuyoruz.

Hukukun siyasallaştırılmasından, kendi gibi düşünmeyene düşman hukuku uygulanmasından bir an önce vazgeçilmedilir.

Gazetecileri virüs olarak görenlere de hatırlatıyoruz, bizler bu toplumun bir parçasıyız, virüsler ise organizmaya dışarından gelir, organizmanın bir parçası değildir. Zengini kollayan, emekçiyi sömüren, çetecileri serbest bıraktırmak için hakimleri arayan, halkı soyanların önüne yatan kimse virüs odur.

Unutmayın bir gün adalet sizler için de gerekli olacak.

DİSK Basın-İş Baro başkanlarının Ankara Kuğulu Park'taki eylemini takip etmek isteyen gazeteciler yine polis tarafından engelleni… https://t.co/yt11w3rSmJ
Perşembe, 09 Temmuz 2020 12:14
DİSK Basın-İş Hrant Dink Cinayeti Davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Duruşmayı DİSK Basın-İş ola… https://t.co/KurfTz67m7
Salı, 07 Temmuz 2020 08:32