Pzt, Tem

İktidar ve ona bağlı kurumlar tüm halk için büyük tehlike oluşturan ve toplumun büyük bölümünün endişe içinde olduğu bir dönemde gazetecilere ve medya kuruluşlarına saldırıyı sürdürüyor. Bunun en son örneğini Saray’ın sansür kurumu haline dönüşen RTÜK’ün dört televizyon kanalına verdiği cezalar oluşturdu.

İktidara biat etmeyen ender televizyon kanallarından biri olan Tele 1’de Can Ataklı’nın sunduğu sabah programı ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın daha önce miting meydanında “Portakal mıdır, mandalina mıdır” diye hedef gösterdiği Fatih Portakal’ın Fox TV’deki ana haber bültenine 3 kez program durdurma cezası verdi.

Bu iki karar sansürün ilanının yanı sıra şu açıdan da önemli, RTÜK bu tür cezaları tekrarlarsa her iki kanalın da yayın lisansını iptal edebilir, yani tümden susturabilir.

RTÜK ayrıca Halk TV ve Haber Global kanallarına idari para cezaları verdi. Tüm bu cezalar covid 19 salgını karşısında iktidarın çeşitli uygulamalarına yönelik eleştiriler için.

İktidar ve salgın tehdidine rağmen görevlerini yapan gazetecilere haber, yorum yaptığı için ceza verme enerjinizi halkı salgından korumaya harcayın.

Halkın haber alma hakkını engellemeyin.

Tüm engellemelerinize ve tehditlerinize rağmen gerçek gazeteciler kamuoyuna hakikati anlatmaya devam edecek.

DİSK Basın-İş

DİSK Basın-İş Baro başkanlarının Ankara Kuğulu Park'taki eylemini takip etmek isteyen gazeteciler yine polis tarafından engelleni… https://t.co/yt11w3rSmJ
Perşembe, 09 Temmuz 2020 12:14
DİSK Basın-İş Hrant Dink Cinayeti Davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Duruşmayı DİSK Basın-İş ola… https://t.co/KurfTz67m7