Cu, Nis

DİSK’e bağlı emekçiler, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları kınamak amacıyla İsrail Konsolosluğu’na yürüdü. Konsolosluk önünde açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Filistin halkının yanında olmanın, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının yanında olmak anlamına geldiğini ifade etti. Beko,  ” Bugün ‘Diren Filistin’ demek aynı zamanda ‘Diren Rojava’ demektir” dedi.

Aralarında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Basın-İş, Enerj-Sen ve Dev Sağlık-İş’in bulunduğu sendika üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Büyükdere Caddesi’nde bir araya gelerek İsrail Konsolosluğu önüne kadar yürüdü.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte, ” Filistin’e özgürlük, Filistin halkı yalnız değildir!” yazılı pankartı açıldı.

‘Diren Filistin demek ‘Diren Rojava’ demektir’

Yürüyüşün ardından konsolosluk önüne yapılan basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayan Beko, bugün DİSK’e bağlı sendikaların bulunduğu iş yeri ve fabrikalarda, Filistin halkı ile dayanışmak için eş zamanlı eylemlerin yapıldığını belirterek, “Filistin halkının yanında olmanın, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır. Bugün ‘Diren Filistin’ demek aynı zamanda ‘Diren Rojava’ demektir. Çünkü, Ortadoğu’da İsrail’e benzer biçimde kendinden olmayan herkesi düşmen gören bir başka güç de kendine IŞİD diyen çetedir” diye konuştu.

BM’ye ve uluslararası işçi örgütlerine çağrı

Beko, IŞİD’in Rojava’da, İsrail’in ise Filistin’de yaptığı katliamlara son vermesi için DİSK’in üye olduğu uluslararası işçi örgütlerine ve BM’ye çağrı yaptı. Beko, Türkiyeli emekçilerin özgür ve demokratik bir Filistin kurulana kadar Filistin halkının yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.

(Kaynak: DİHA)