Prş, Nis

Sendikamızın da çağrıcıları arasında olduğu bir toplantı ile iktidarın "tek tip gazeteci" yaratmak üzere hayata geçirdiği uygulamalar değerlendirildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın-İş, “Tek Tip Gazeteciliğe Karşı; Gazetecilik” başlıklı toplantıda bir araya geldi. 16 Eylül günü TGC'nin üst katındaki Gazeteciler Restoranı’nda yapılan toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı/GÖP Dönem Sözcüsü Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, DİSK Basın-İş Genel Sekreteri  Özge Yurttaş, gazeteci, yazar Ragıp Duran ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda Toplantıda yayın yönetmenlerinin, köşe yazarlarının iktidar tarafından atandığı, tetikçi yazarlar aracılığıyla gazetecilerin ölümle tehdit edildiği, gazetelerin basıldığı, gerçekleri yazan habercilere ‘terörist‘ denildiği, sertifikayla tek tip gazeteci yetiştirmenin alt yapısının hazırlandığı ağır bir dönemden geçildiği ifade edildi. Tek tip gazeteciliğe karşı gazetecilerin örgütlenmesinin tek kurtuluş yolu olduğu vurgulandı.