Cu, Nis

10 Ekim Mitinginde gerçekleşen katliamda hayatını kaybeden 128 insanımız için DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanında eylemler gerçekleşti. DİSK Basın İş olarak İstanbul'da Matbaacılar Sitesi ve Cağaloğlu'nda anma eylemleri gerçekleştirdik. Politika Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kemal Tayfun Benol'un cenazesine katıldık.

İstanbul Topkapı Matbaacılar Sitesi'nde üyelerimizin çağrısıyla 10.04'te bir anma eylemi gerçekleşti. 50'den fazla matbaa emekçisi "katliamı unutturmayacağız, protesto ediyoruz" yazılı dövizler açtı.

Sendikamız, TGS, Çevirmenler Birliği ve Yayınevi Emekçileri Kolektifi 11.30'da Cağaloğlu'nda buluşarak katliamda hayatını kaybedenleri andı. Basın ve yayınevi emekçileri adına ortak açıklamayı okuyan Eren Onur, “DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara'da 10 Ekim günü gerçekleştirilmek istenen Barış Mitingi kana bulandı. Saldırı barışa, emeğe, insanlığa karşı yapıldı. Katliam sonucu en az 128 kardeşimizi kaybettik yüzlerce kardeşimiz ise yaralandı. Ölen ve yaralananlar arasında yayınevi ve basın emekçileri de vardı” dedi. Onur, açıklamanın devamında şöyle konuştu: “Saldırının kimlere yapıldığını gündem yapanlar özgür basın geleneğini sürdürenler ve halkın haber alma hakkını savunanlar oldu. Bunun üzerine sansür uygulamaları devreye girdi. Katliamın tanığı olan internet siteleri kapatıldı. Twitter’a belli bir süre girilemedi. Yayın yasağı getirildi. Bu kanlı tablodan medet umanlar bilsin ki tüm çabalarınız boşunadır! Bu kirli politikalarınız öfkemizi arttırıyor, isyanımızı büyütüyor. Yılmadığımızı, korkmadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kardeşlik sloganlarımız silahlarınızın ve bombalarınızın sesini boğacaktır. Katliamda hayatını kaybeden, Politika Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Kemal Tayfun Benol’u da anarak saldırıda ölenlerin yakınlarına sabır diliyor katliamın hesabını sorana dek mücadele edeceğimizi belirtiyoruz”