Prş, Nis

1 Kasım Seçimleri yaklaşırken basına ve muhaliflere yönelik baskı ve operasyonlar artıyor. Muhalif sitelere yönelik sansürü yaygınlaşırken bir yandan da devlet olanakları kullanılarak AKP’nin kontrolü dışındaki medya organları “zapt edilmek” isteniyor.

‘Teröre finansman sağladığı’ gerekçesiyle eylül ayı başında MASAK tarafından operasyon düzenlenen Koza İpek grubu bünyesindeki 22 şirketi dün akşam saatlerinde (26 Ekim 2015) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile kayyuma devredildi. Koza İpek’e bağlı medya grubuna kayyum olarak atanan isimlerin çoğunun iktidar partisine yakınlığı ile bilinen Turkuaz Medya grubundan olması söz konusu operasyonun niyetini de ortaya koymaktadır. Üstelik kanalları uydu platformundan çıkarma, acele bir kararla kayyum atama gibi uygulamalarla yargı kararı öncesi peşin cezalandırmanın amaçlandığı akla gelmektedir

Geçtiğimiz hafta Koza-İpek grubuna ait tv kanallarının uydu hizmeti dışına çıkarıldı. Öte yandan sendika6.org, direnişteyiz.netjiyan.org’un da aralarında yer aldığı çok sayıda internet sitesi TİB tarafından sansürlendi. Nokta dergisi kapağı nedeniyle yaşanan polis baskının ardından toplatıldı.

Katliamlar ve çatışmaların gölgesinde, iktidar odaklarının her gün dozu artan tehditleri eşliğinde bir seçime doğru gidilirken medyaya yönelik operasyon ve baskılar doğrudan demokrasi ve özgürlüğü hedef aldığı ortadadır.

Dün olduğu gibi bugün de gazetecilere, basın kuruluşlarına yönelik baskıya karşı mücadele edecek, özgür ülke, özgür basın için ilkeli mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.