Cu, Mar

Başbakanlık emri gerekçe gösterilerek 28 Eylül akşamı aralarında Jiyan TV, Zarok TV, Hayatın Sesi TV, TV 10 ve Van TV’nin bulunduğu çok sayıda TV kanalının yayını Türksat tarafından durduruldu.

Kapatılan kanalların Kürtçe yayın yapan veya egemen medyanın dışında kalan kanallar olması sansürün nedenini açıkça ortaya koyuyor. Elindeki imkan ve olanakları OHAL’den aldığı güçle basını susturmak, muhalif olan her türlü kişi ve kurumun sesini kısmak için kullanan iktidar bu uygulamalarından artık vazgeçmek zorundadır. Muhalefeti boğmak, cezalandırmak için attığı her adım dayanışmanın ördüğü duvarlara çarpacak, içinden geçtiğimiz bilgi ve iletişim çağında teşebbüs edilen her türlü sansür girişimi ise bu uygulamanın sahiplerinin aczini göstermekten öteye geçmeyecektir.

Kapatılan tüm TV Kanalları ile dayanışma içinde olacağız. DİSK Basın İş olarak tüm üyelerimizi, sendikalı sendikasız dostlarımızı internet üzerinden yayın yapan Hayat Tv başta olmak üzere kapatılan kanalların alternatif yayınlarını takip etmeye, yaygınlaştırmaya çağırıyoruz. İktidara ise baskı ve zor politikalarıyla ayakta kalmaya dayanan bu akıl dışı yoldan dönmeyi öneriyoruz