Pzt, Eki

Basın yayın emekçisi kadınlar olarak Türkiye’de ve dünyada erkek şiddetine, eşitsizliğe ve her türlü ayrımcılığa karşı sokağa çıkan yüzbinlerce kadını selamlıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların katledilmediği; Yolda, sokakta, evde, işyerinde kısaca yaşamın her alanında ayrımcılığa maruz kalmadığı; Kadınlar adına erkeklerin konuşmadığı; Kendi hayatlarımız, bedenlerimiz üzerinde sadece kendimizin söz hakkının olduğu; Savaşın değil barışın hakim olduğu, Daima haklı olanın kazandığı bir dünyaya olan özlemimizi bir kez daha dile getiriyoruz.

Hapishanedeki kadın gazetecilerin serbest bırakıldığı, "Olağanüstü güç"lerle gazete, kanal kapatılmadığı, gazeteci ve yayın emekçisi kadınların işsiz kalmadığı, işyerinde ayrımcılığa uğramadığı bir hayat için yan yana mücadeleye devam edeceğiz.

Yüreğimiz başta 30’dan fazla ülkede “tek adam”larınkadınları yok sayan uygulamalara ve kadına yönelik şiddete karşı “Uluslararası Grev Günü” ilan ederek eşitlik için üretimden gelen güçlerini kullanan kadınlarla, KHK’larla işleri elinden alınan direnişteki kamu emekçileriyle ve Bursa'da üzücü bir kazada kaybettiğimiz metal işçisi kadınların anıları başta olmak üzere bu yolda birlikte yürüdüğümüz tüm kadınlarla çarpıyor.

Yaşasın 8 Mart Yaşasın Kadın Dayanışması