Pz, Tem

Uluslar arası basın örgütleri tarafından hazırlanan raporda Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında alt sıralara geriliyor.
Yapılan araştırmalar Türkiye'de gazetecilerin, en mutsuz çalışanlar arasında yer aldığını gösteriyor. Basın emekçileri işsiz kalıyor, çalışmalarının karşılığını alamıyor, kölelik koşulları dayatılıyor. Siyasi iktidarın emek düşmanlığını yıllardır hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Ancak son zamanlarda kendisini muhalif olarak adlandırılan medya kuruluşlarında da basın emekçilerinin hoyratça sömürüldüğünü görüyoruz.

Muhalif kurumlarda yaşanan ekonomik sıkıntıları biliyoruz, ancak matbaa parası, uydu kirası gibi ödemeleri geciktirmeyip, çalışanlara ödeme yapılmamasının hiçbir açıklaması olamaz. Basın emekçileri zaten büyük bir fedakarlıkla çalışırken, onlardan daha fazlasını beklemek haksızlıktır. Karşı gazetesinde emekçiler bir aya yakın süredir, haklarını alabilmek için direniyor. Artı 1 kanalında, Sokak TV'de çalışanlar maaşlarını alamıyor.

Bugün yandaş medya kurumlarında çalışmak yerine muhalif yayınlarda mesleğini yapmaya çalışan arkadaşlarımız, dünyaya bakışları nedeniyle iktidar tarafından cezalandırıldığı gibi patronları tarafından da cezalandırılmaktadır. Sömürüye, hırsızlığa muhalif olmak emeğe saygı duymak ile başlar.

Vatan Gazetesi Ankara Bürosu'nun kapatılmasının ardından NTV'de de 20 kişi işten çıkartıldı. Önümüzdeki günlerde işten çıkarmaların süreceği söylentisi kulaktan kulağa yayılıyor.

Tüm bunlar basın emekçilerini 'açlıkla terbiye etme' çabalarıdır.

Direneceğiz, örgütleneceğiz, çabalarınızı boşa çıkartacağız