Prş, Eyl

Her gün işçi cinayeti işleniyor. İstatistik olmaktan öteye gitmeyen bu gerçeklik karşısında gazetecilerin basın kuruluşlarının görevi açıktır. İş güvenliği koşullarını sorgulamak, taşeron ya da ana yüklenici firmanın sorumluluğunu araştırmak gazeteciliğin esasıdır. Yoksa nasıl çıkar gerçekler aydınlığa... AKP döneminde palazlandırılan, borçları silinen, halka hakaret eden bir işverene ait olan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında işçiler hayatını kaybetti. Aslında bir cinayet işlendi. İnşaatı devam eden viyadükteki beton bloğun düşmesi sonucu işçiler enkaz altında kaldı. 3 işçi öldü, biri de ağır yaralandı Çorlu tren faciasında olduğu gibi sorular sorulmasın, kamuoyu aydınlatılmasın diye ilk refleks yayın yasağının getirilmesi oldu. Gerekçe ise "toplum ahlakının zedelenmemesi" imiş! Ahlak gerçeklerle yüzleşebilmekle korunur. Gazeteciler ve basın kuruluşları bu görevden birinci derecede sorumludur. İşçilerin, yakınlarının çığlıklarının duyulmasını istemediler bir kez daha... Gerçekleri çok taptıkları inşaatların betonuna gömmek istediler. .

Biz haber yapmakta, halkın haber alma hakkına sahip çıkmakta ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu yasakları tanımıyoruz. Gazetecilik betona gömülmeyecek

DİSK Basın-İş

DİSK Basın-İş Prof. Dr. Tamer Aker sorularımızı yanıtlıyor Sizce pandemi sürecinde sahada çalışmak zorunda kalan gazetecilerin ru… https://t.co/gJC1pcRGhn
Cumartesi, 19 September 2020 07:30