Çrş, Eki

Basın tarihinin alışıldık uygulamalarından biri haline geldi toplu işten çıkarılmak. Her defasında arkadaşlarımız yoksulluğa, işsizliğe itildi.

Demirören grubunda yaşanan son işten çıkartma uygulaması her yönüyle bu aşağılık uygulamaların zirvesi oldu. İnsanlar işten çıkartıldığını gazetede çalışırken evden gelen telefon ile, mesaisi tamamladıktan sonra çıkarken öğrendi. Demirören grubu basın sektörüne atıldığı günden bu yana kurumları önce insansızlaştırıp 'güvenli bölge' haline getiriyor ardından kapatıyor.

İşten çıkartmalara sendikalaşma çalışmasının neden olduğu söylentisi yayıldı. Bu her zaman patronların sıkça başvurduğu ve hoşlandığı bir durum. Kendileri TUSiAD ve benzeri bir çok kurumda örgütlenmekten geri durmazlar. Ama çalışanların örgütlenmesine tahammül edemezler. Ancak unutmayalım kendilerinde bu gücü bulmlarının nedeni onların örgütlü çalışanların örgütsüz olması.

İnsanca yaşamak ve çalışmak için tek yol örgütlenme. Tüm dostları gücünü gerçekten haklarını savunacak emek örgütlerinde buluşmaya çağırıyoruz.

DİSK Basın-İş RT @yeniyasamgazete: AKP’nin 18 yıllık iktidarında 721 gazeteci tutuklandı, gazeteler ve haber siteleri kapatıldı, 260 gazetecinin yargılam…
About 3 hours ago
DİSK Basın-İş Ne beyaz toroslar ne siyah minibüsler gerçeklerin halkla buluşmasını engelleyemez. Hayri Demir yalnız değildir https://t.co/hDA1GxkaWQ
About 18 hours ago