Pzt, Oca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'milli menfaatler' nedeniyle doğru bilgileri paylaşmadığını açıklamıştı. Ancak bu sorumsuzca açıklamalar, toplumda rehavete ve salgının büyümesine yol açtı. O salgını izleyen, tüm dünyadan haberleri okuyucuya, dinleyiciye, izleyiciye aktarmaya çalışan basın emekçileri de salgını en ağır yaşayan meslek grupları arasına girdi.

Salgının, ve insan sağlığının ciddiye alınmamasının en önemli yansımasını, şirket CEO'su Mammad Gulmammadov'un ‘biz haberciyiz’ diyerek önlem almayı reddettiği, hatta instagram hesabından da koronavirüsle dalga geçen paylaşımlar yaptığı Haber Global televizyonu çalışanları arasında görüyoruz. Uzaktan çalışmaya geçmeyen, önlem almayan kanalda bir kişi ile başlayan COVID-19, gerekli önlemlerin alınmaması nedeni ile hızla yayıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplu testin ardından yaklaşık 60 kişinin testi pozitif çıktı.

Tele 1 kanalında da önceki gün yapılan test sonucu 7 kişinin pozitif çıktığı belirlendi. Test sonuçları geldikçe sayının arttığı gözlendi. TRT'ye ait Harbiye yerleşkesinde de bir kişinin pozitif çıkmasının ardından önlemler arttırıldı. CNN Türk sunucusu Duygu Kaya da bir süre önce test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu.

Uyarıyoruz...

• Pandemide ortadaki tablo Mart - Nisan aylarından daha ağırdır, basın emekçileri imkanlar doğrultusunda uzaktan çalışmaya yönlendirilmelidir.
  • Beraber yaşadıkları kişiler için risk teşkil etmesi halinde ofis çalışmasına zorlanmamalıdır.
  • Evden çalışması istenenler için her türlü altyapı sağlanmalıdır.
  • Çalışma alanları UV-C ve Hypo Clean türü cihazlar ile ortam dezenfekte edilmeli
  • Evden çalışmak zorunda olanların artan masrafları gözetilerek gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

DİSK Basın İş

DİSK Basın-İş Pandemi şartlarında uzaktan çalışma devam ediyor, evler çalışma mekanı oldu. Peki değişen çalışma koşullarında yeni… https://t.co/31R1hi4jaE
Cumartesi, 16 January 2021 17:11
DİSK Basın-İş RT @basinevi: Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) “Women in front” kampanyasıyla medya sektöründe daha fazla kadının yer bulması içi…