Prş, Oca

DİSK Basın İş'li kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin medya sektöründe ne kadar canlı ve konuşulmaz olduğunun farkındayız. Birçok kadın meslektaşımızın şiddet faillerinin nüfuzu, konumu, popülaritesi ya da yaşı nedeniyle konuşmadığını biliyoruz. Kadınların şiddeti ifşa edecekleri, kendilerini güçlendireceklerini ve meslek alanında da kadın dayanışmasını örebilecekleri alanlara ihtiyacımız var. Bu nedenle,

DİSK Basın İş olarak meslektaşlarımız için güvenli alan yaratmayı,
Kadına yönelik şiddette bulunan hiçbir kimseyle yan yana olmayacağımızı,
Cinsiyetçi şiddeti gördüğümüz her alanda kadın mücadelesinin ilkelerine bağlı kalarak hareket edeceğimizi,
Şiddete, tacize maruz kalan meslektaşımızın ihtiyaç duymaları durumunda hukuksal ve psikolojik destek almaları için tüm kapasitemizle destek vereceğimizi
Şiddete ve tacize maruz kalan kadınların mücadelesinde yanlarında olacağımızı taahhüt ediyoruz.

Bu vesileyle DİSK Basın İş’li kadınlar olarak tüm kadın ve LGBTİ+ meslektaşlarımızı ve sektör bileşenlerini çalışma alanlarımızda maruz kaldığımız cinsiyetçi şiddeti konuşup bir yol haritası çıkartmak üzere bir araya gelmeye çağırıyoruz.

Sendikalarda kadınlara yönelik taciz ve şiddet karşısında etkin bir dayanışma merkezi kurmanın imkan ve olanaklarını yaratmak için daha fazla geç kalmayalım

DİSK Basın-İş Pandemi ile birlikte teknoloji daha çok hayata dahil oldu. Yazılımcılar sayesinde hayat kolaylaşıyor ama onlar daha… https://t.co/uEfAsIUjgf
Çarşamba, 20 January 2021 09:05
DİSK Basın-İş Matbaa emekçileri, yıpranma hakkı elimizden alındı. Gözleri kıdem tazminatında. Gelin emeğimize saldırıyı birlikte… https://t.co/emPz4TcYjR