Sal, Haz

Artı TV ve Artı Gerçek medya kuruluşlarına hizmet üreten iki şirketle imzaladığımız protokolu kısa süre önce Türkiye'de tüm medya kuruluşlarına örnek olması dileğiyle duyurduk. Hukuksal zorunluluğu olmamasına karşın şirket yönetimlerinin masaya oturması ve ILO sözleşmeleri doğrultusunda protokol imzalaması, kamuoyunun da takdirini topladı.

Herkesin örnek gösterdiği ve altında da imzamız bulunan bir protokolun geçerliliğini korumak bizim için ayrıca önem taşımaktadır.

Bugüne kadar gazetecileri olduğu kadar her ortamda gazeteciliği de savunduk.  Artı TV ve Artı Gerçek yöneticileriyle; söz konusu şirketlerde çalışanların işten çıkartılması, ücretsiz izne çıkartılması gibi konularda baskı yapması nedeniyle daha önce de birkaç kez görüşme yaptık. Bu durumun sonlandırılmasını istedik. Anlaşma sağlandığını düşündüğümüz noktada bu kez işyeri temsilcimiz, işten çıkarıldığı belirtilerek pandemi önlemleri nedeniyle ücretsiz izne çıkarıldı. İşten çıkarmalara gerekçe gösterilen ve kararın haksızlığına da delil olan görüşme ve yazışmaların tamamı elimizde mevcuttur. Tepki göstermemizin ardından her iki şirket ile Artı medya arasında bulunan anlaşmanın iptal edileceği bilgisi verildi.

Artı TV ve Artı Gerçek onun için üretim yapan emekçilerin ürünüdür. Ona zarar vermek arkadaşlarımızın emeğini boşa saymaktır. Bu nedenle açıklamamızda sorunun kaynağı olarak gördüğümüz isimleri ifade ettik. Artı Medya İcra Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Hatasız olduğumuzu savunmuyoruz; elbette hatalarımız olmuştur." ifadesine yer veriliyor. Açık olarak ifade edilmese dahi, sorumluların hatalı olduğunun kabul edilmesi önemli bir adımdır.

Sendikal mücadele ve sendikal müdahale üretime zarar vermez, aksine çalışma ortamının adil olmasını ve emeğin verimliliğini sağlar. Sendikamızın herhangi bir muhalif yayın kurumuna düşmanlığı olmadığı açıktır ama hangi alanda olursa olsun sendikal mücadeleye karşı çıkmanın emek düşmanlığı olduğuna şüphe yoktur.

Herkesin beklentisi sorunun çözülmesi ve üyemiz olan olmayan emekçilerin oluşturduğu örnek yayıncılığın devam etmesidir.

Sorunun çözümü için;

• İşten çıkarıldıkları belirtilerek ücretsiz ve idari izne çıkartılan aralarında sendika temsilcimiz Cenk Kolçak'ın da bulunduğu 5 kişiye işbaşı yaptırılması,
  • Protokolda yer aldığı gibi yaşanan sorunlarda, sendika temsilcileri ve sendika yönetimi ile görüşülerek karar alınması,
  • İki şirket ile sözleşmenin iptal edilmeyeceğinin net şekilde ifade edilmesini istiyoruz.

DİSK Basın-İş DİSK Basın İş olarak 16 Haziran Çarşamba günü saat 20.00'de Zoom üzerinden "Mülteci Odaklı Habercilik" atölyesi ger… https://t.co/ht5S14nKPE
About 19 hours ago
DİSK Basın-İş Her zaman emek mücadelesinin yanında olan dostumuz Murat Özveri'ye (@MuratOzveri ) yaşadığı acı karşısında sabır ve başsağlığı diliyoruz
Pazartesi, 14 June 2021 08:36