Cu, Haz

Yine bir gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Basın Kartı Yönetmeliği, Saray’ın istemediği kişilerin gazeteci sayılmayacağının itirafıdır. Yine muğlak tanımlar ve iktidar ölçülerinin işletileceği tepeden inme bir kararla gazeteciliğin tarifi yapılıyor.

DİSK Basın-İş geçmiş dönemde de basın kartı verilme yönteminin yanlışlığını savunuyordu. Kimin gazeteci olup olmadığına devlet değil gazeteci örgütleri karar verir. Gazeteci örgütlerinin oluşturduğu bir komisyonun belirlediği ilkelerle basın kartı verilmeli. Bu konuda bütün meslek örgütlerini ortak tutum almaya çağırıyoruz.

Tüm gazeteci örgütlerini bir kez daha bu çalışmaya davet ediyoruz. Basın kartı sorununun çözümü için elimizi taşın altına koymaya ve inisiyatif almaya hazırız

Bu sorun giderilene kadar gazetecilik faaliyetinde bulunan kurumların verdiği tanıtım kartları basın kartı yerine geçmeli.

DİSK Basın-İş HDP’ye başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı sadece HDP’ye değil tüm toplumadır. Demokrasi ve barıştan yana olanlar bu k… https://t.co/CYdffyzodn
Perşembe, 17 June 2021 18:27
DİSK Basın-İş DİSK Basın İş olarak bugün saat 20.00'de Zoom üzerinden "Mülteci Odaklı Habercilik" atölyesi gerçekleştiriyoruz.… https://t.co/wudUwVhqZN
Çarşamba, 16 June 2021 05:31