Çrş, Eki

Gazeteciler, Başbakan Yardımcısı ve geçici hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü’nde Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini ‘bunlar suç makineleri’ olarak nitelediği sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu..

24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü’nde katıldığı televizyon programında Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini hedef alan Arınç’ın basın özgürlüğünü güvence altına alan maddeleri ihlal ettiğini söyleyen gazeteciler, 27 Temmuz Pazartesi günü 10:00’da Çağlayan Adliyesi C kapısında buluşarak suç duyurusunda bulundu.

Genel Başkanımız Faruk Eren suç duyurusunda bulunan gazeteciler arasında yer alırken Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimiz Adliye önündeki açıklamaya katılarak gazetecilerin eylemine destek verdi.

DİSK Basın-İş RT @yeniyasamgazete: AKP’nin 18 yıllık iktidarında 721 gazeteci tutuklandı, gazeteler ve haber siteleri kapatıldı, 260 gazetecinin yargılam…
About 4 hours ago
DİSK Basın-İş Ne beyaz toroslar ne siyah minibüsler gerçeklerin halkla buluşmasını engelleyemez. Hayri Demir yalnız değildir https://t.co/hDA1GxkaWQ
About 18 hours ago