Prş, Eyl

Basına yönelik baskı ve tehditlerin artması üzerine düzenlenen Gazeteciler Forumu’nda sansüre karşı dayanışma ve mücadelenin imkan ve olanakları konuşuldu. Sendikamızın da düzenleyicisi olduğu foruma çok sayıda gazeteci katıldı

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen forum, halka gerçekleri anlatmak, haberlerde barışın dilini kullanmak, baskı ve sansürün üstesinden gelecek dayanışma ağları oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Çatışmaların ve yoğun hak ihlallerinin yaşandığı bu dönemde barış mücadelesine katkı sunmak isteyen gazeteciler, basına yönelik baskı ve sansürün durdurulması için de medya çalışanları ve okuyucuların dayanışması için yapılacakları tartıştı.

Foruma, çağrıcılar Ali Ergin Demirhan (Sendika.Org Editörü), Arzu Demir (Etkin Haber Ajansı Editörü), Celal Başlangıç (Gazeteci), Çağdaş Kaplan (Dicle Haber Ajansı Editörü), Faruk Eren (DİSK Basın İş Genel Başkanı), Fatih Polat (Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Funda Başaran (Alternatif Medya Derneği Başkanı), Sedat Yılmaz (Özgür Gündem Editörü), Uğur Güç (TGS Genel Başkanı) ve Gökhan Durmuş'un (TGS İstanbul Şube Başkanı) yanı sıra Yetvart Danzikyan, Musa Ağacık, Doğan Akın, Elif Ilgaz, Nazım Alpman, Sibel Köklü'nün de aralarında bulunduğu gazeteciler de katıldı.

Baskıya ve sansüre karşı yapılması gerekenler hakkında gerçekleştirilen forumda öne çıkan öneriler ise "Dayanışmanın yayılabileceği, koordinasyonun sağlanabileceği bir acil durum ağı oluşturmak, hukuki takip ve bilgilendirmelerin yapılabileceği bir hukuk komisyonu oluşturmak, güvenlik bölgesi ilan edildiği için kitle iletişim araçları kesilmiş durumda olan Silvan, Silopi, Varto ve Lice'ye medya kurumlarından birer temsilci gönderilmesi" oldu.

DİSK Basın-İş Prof. Dr. Tamer Aker sorularımızı yanıtlıyor Sizce pandemi sürecinde sahada çalışmak zorunda kalan gazetecilerin ru… https://t.co/gJC1pcRGhn
Cumartesi, 19 September 2020 07:30
DİSK Basın-İş Prof. Dr. Tamer Aker sorularımızı yanıtlıyor Evden çalışmanın yol açtığı yalıtılmışlık hissi kişinin üretkenlik ve… https://t.co/gAT4IXiYgF
Cuma, 18 September 2020 07:21