Prş, Eyl

Son günlerde basının üzerinde giderek ağırlaşan baskılar, sansür uygulamaları, akreditasyonlar, operasyonlar, fiziki ve sözlü saldırılar nedeniyle TGC-TGS-ÇGD ve DİSK Basın-İş; tüm medya kuruluşlarının yöneticileri bir araya gelerek dayanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda “Özgür Basın, Özgür Toplum İçin Dayanışma Çağrısı” yapıldı. Toplantılar ayda bir tekrarlanacak. Medyaya yönelik baskılar izlenecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC),  Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve DİSK Basın-İş 8 Eylül Salı günü  "Özgür Basın, Özgür Toplum İçin Dayanışma Çağrısı!” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda gazetelerin ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelindi. Toplantıda Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Kurulması kararı alındı. Özgür Basın  Özgür Toplum İçin Dayanışma Toplantıları’nın ise ayda bir  yapılması karara bağlandı.

Toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, , Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve GÖP Dönem Sözcüsü  Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Deniz Yıldırım, TGC Bizim Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ünal Kurtul, Birgün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce,  Cihan Haber Ajansı Haber Müdürü  Abdülhamit Bilici, Kanaltürk ve Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt,  Cumhuriyet Gazetesi Haber Merkezi Müdürü Aykut Küçükkaya, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Yeni Asya Gazetesi Yazarı Faruk Çakır, Yeni Çağ Gazetesi’nden Kasım Öngen, Yeni Çağ Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Efe, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

DİSK Basın-İş Prof. Dr. Tamer Aker sorularımızı yanıtlıyor Sizce pandemi sürecinde sahada çalışmak zorunda kalan gazetecilerin ru… https://t.co/gJC1pcRGhn
Cumartesi, 19 September 2020 07:30
DİSK Basın-İş Prof. Dr. Tamer Aker sorularımızı yanıtlıyor Evden çalışmanın yol açtığı yalıtılmışlık hissi kişinin üretkenlik ve… https://t.co/gAT4IXiYgF
Cuma, 18 September 2020 07:21