Çrş, May

Ekonomik kriz derinleştikçe patronlar faturayı çalışanlara çıkarmaya çalışıyor. Biliyoruz ki bu kriz her zaman çalışanların krizi oluyor, patronların geliri ise azalmak bir yana bir de artıyor.

Bundan bir yıl kadar önce, kamuoyunun yakından bildiği gibi Artı Gerçek ve Artı TV de mücadelemizi bir protokol ile sonuçlandırdık. Basın tarihinde örnek bir adım attık, işkolu yetkisi gibi bir engeli fiilen ortadan kaldırdık. Bu başarıda şüphesiz, o zaman bizlere destek verenlerin de büyük payı var.

Protokolun amacı iş barışının sağlanması, işleyişin şeffaflaşması, çalışanları yönetime katılmasıydı. Bu söylemleri ağızlarından eksik etmeyen, katıldıkları programlarda emek üzerine konuşan kurum yöneticileri için de değerli olmalıydı. Ancak onlar böyle bir örneğin parçası olmak yerine, “böyle karar verdik” in esiri olmayı tercih ettiler. Altına imza attıkları protokol metnini rafa kaldırdılar. Süreçte emeği olanları hedef aldılar. Çalışanlar arası husumet yaratmaya, mobingi kurum kültürü yapmaya çalıştılar.

Geçtiğimiz günlerde kriz koşullarında her gün biraz daha hayatı zorlaşan çalışanların soluk alabilmesini sağlamak amacıyla kendilerine ücret artışı ve diğer çalışma koşullarına ilişkin taleplerin yer aldığı bir metin sunduk ve görüşme teklifinde bulunduk.
Ancak kanal yönetimini, Migros, Corazon, Darinda Çorap, Farplas işverenini aratmayan bir tavır içine girdi. Kurumun kuruluşundan bu yana görev yapan, Ankara bölge temsilcimiz Turgut Dedeoğlu ”yeniden yapılanma” bahanesiyle işten çıkartıldı.

Bakmayın burası patronsuz medya dediklerine. Bu koca bir yalan. Evet Artı'da patron yok ama patronaj var. Üstelik patronsuz bir medyada olması gerekenden daha da tekelleşmiş küçük bir gruba sıkıştırılmış ve taşeronlaştırılmış biçimde
Elbette bu tavır karşı tavrını yaratacaktır.

Geçmişte konumlandıkları yerler kimseyi bu tavırdan müstesna kılmayacaktır. Aynılar aynı yere ayrılar ayrı yere.

Dün olduğu gibi bugün de dostlarımızın desteğini değerli buluyoruz ve yanımızda hissetmek istiyoruz. Bu tavrın duyulmasıyla birlikte Artı Tv ve Artı Gerçek ile haber kaynağı olarak ilişkisini kestiğini duyuranlara teşekkür ediyoruz

DİSK Basın-İş Maltepe’de CHP’nin mitingini izleyen meslektaşlarımıza görev başındayken bir saldırı girişimi olmuştur. Saldırının… https://t.co/79te2KnA6l
Pazar, 22 May 2022 12:29
DİSK Basın-İş Sendikamızın bir önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olan mücadele arkadaşımız Mahir Çetin'i kaybedeli 1 yıl oldu. Ma… https://t.co/UQ0VG93nXJ